Call: 0123456789 | Email: info@example.com

Norges beste tennisguide

Norge i Davis Cup

Det norske Davis Cup-teamet representerer Norge i Davis Cup-tennisturneringen og er underlagt Norges Tennisforbund.

I motsetning til nabolandet Sverige, har Norge aldri vært en tennisnasjon. For tiden konkurrerer landet i gruppe to i Europa/Afrika Zone og har aldri kvalifisert seg for World Group, selv om Norge nådde kvalifiseringsrunden i World Group i 1995.

Norge deltok i deres første Davis Cup i 1928 der Torleif Torkildsen tok Norge sin første seier hjemme i en 1-4-seier mot Ungarn. Torkildsen var en viktig funksjon fra Norge sin side i de tidlige sesongene med en 1-9-historie mellom 1928 og 1932.

Norge rykket ned til kvalifiseringsrundene etter 1933, men viste sitt beste resultat det neste året med et tap på 2-3 i det tredje møtet med Ungarn. Finn Trygve Smith fikk en to-set ledelse i første runden, men Emil Gabori beseiret Smith i finalen og vant spillet for Ungarn. Dette markerte også Johan Haanes Davis Cup-debut; Haanes hadde en 6-23-historie i løpet av hans 17-årige karriere, kun avbrutt av andre verdenskrig, og at han bare hadde tre norske seirer i løpet av hans karriere var ikke på grunn av Haanes selv.

Norge i Fed Cup

Det Norske Fed Cup-teamet representerer Norge i Fed Cup tennisturneringen, og er underlagt Norges Tennisforbund. Norge konkurrerte i Europa/Afrika Zone i gruppe II, men ble henvist til gruppe III i 2008.

1963 Federation Cup var den første utgaven av det som nå er kjent som Fed Cup. Turneringen ble opprettet som en lagkonkurranse for kvinner, som ligner på Davis Cup for mennenes konkurranse. 16 nasjoner deltok i den første turneringen som ble avholdt i Queens Club i London, Storbritannia i tidsrommet 17.-20. juni. USA vant den første tittelen og slo Australia i finalen.

Norge konkurrerte i deres første Fed Cup i 1963. Det beste resultatet var i runde 16 i 1972 og 1974.