Call: 0123456789 | Email: info@example.com

Norges beste tennisguide

Casper Ruud


Casper Ruud Tennis

Casper Ruud er en svært spennende norsk idrettsutøver og viser stort potensial innenfor tennissporten. Han startet å spille tennis med sin far allerede da han var fire år gammel. Casper er sønnen til den tidligere tennisproffen Christian Ruud, som i sin tid var rangert som nummer 39 i verden på sitt beste.

Per 26. desember 2016 er unge Ruud ranket som nummer 225 i verden for seniorer i følge ATPs rankingliste. Casper har en del å leve opp til når man er sønn av Norges beste tennisspiller gjennom tidene og det blir svært spennende å følge utviklingen og potensialet til den unge spilleren.

Odds på Casper Ruud

I dag er det litt tidlig å satse penger på at den unge norske tennisstjernen vinner store turneringer, og vi forventer at dette kan bli mer interessant om et par år. Det du kan gjøre, er å satse penger på at Ruud vinner kamper i tillegg til å satse gjennom live betting fra din mobiltelefon eller datamaskin. Det finnes mange spill- og bettingsider i Norge i dag og de aller fleste tilbyr odds på hver eneste tenniskamp hvor Casper Ruud spiller.

Djokovic arg

Siden Djokovic (bild) og Murray fortsatt regjerer i tennisverden, er oddsene for at de stikker av med seieren i for eksempel Wimbledon 2017, er så lav som 2.50. Du får over 10 ganger pengene på alle andre spillere. Når det kommer til høyoddsere, som Casper Ruud fortsatt er, har du en mulighet til å spille på ´Andre´ – alle spillere som ikke er gode nok til å listes i følge ekspertene som setter oddsen. Det er dette alternativet du bør velge om du tror at Ruud kommer til å vinne his første Grand Slam i år.

Meritter

Casper er født og oppvokst i Oslo, og den 18 år gamle tennisspilleren er tidenes yngste til å vinne norgesmesterskapet i tennis herrer singel da han stakk av med seieren i 2014. Året etter gikk han også til topp som Norges beste tennisspiller, og vant sin andre kongepokal.

På årets første dag i 2016 ble det offisielt at Casper klatret helt til topps på verdensrankingen for juniorer i tennis. Den tidligere verdenseneren Taylor Fritz var for gammel for junior rankingen, og dermed tok Ruud over førsteplassen. I tillegg til førsteplassen, imponerte Ruud også i 2015 ved å ta sine første seniorpoeng. Han greide også å komme seg til kvartfinalen for US Open for juniorer og vant den prestisjefulle juniorturneringen Osaka Majors Cup.

I februar 2016 vant Ruud sin første ITF Men’s Circuit (Features) turnering ved å slå spanske Carlos Taberner. Siden den gang har han spilt fire finaler, hvor han har vunnet en.

Taro Daniel

Casper Ruud deltok i sin aller første ATP Challenger-turnering i september 2016. Dette er det nest høyeste nivået for profesjonelle tennisspillere. Etter storspill gjennom hele turneringen ventet japanske Taro Daniel (bild) i finalen. I løpet av turneringen slo Ruud tre spillere på rad som er ranket blant de 101 beste i verden på seniornivå.

Blant annet slo han ut Inigo Cervantes i kvartfinalen, som var rangert som nr 75 i verden. Den norske unggutten var helt suveren mot 23 år gamle Taro Daniel i finalen i Sevilla og vant tilslutt 6-3, 6-4. Japaneren som har vunnet fire av disse turneringen måtte se seg slått av nordmannen i år. Etter sensasjonen i Spania klatret Ruud til en plass blant de 280 beste i verden.

I 2016 hadde Casper Ruud store ambisjoner om å hevde seg i toppen av juniorenes utgave av Wimbledon turneringen. Dessverre måtte 18-åringen gi tapt allerede i første runde mot amerikanske Ulises Blanch. Blanch er seedet som nummer to og viste seg å være i sterkeste laget for Ruud.

Talentet tok seg helt til finalen i Norwegian Open i november 2016. Her måtte han se seg slått av italienske Gianluigi Quinzi som er ranket som nummer 333 i verden. Italieneren leverte sterk motstand i finalen, sterkere enn de fleste hadde regnet med og vant til slutt 4-6, 2-6.

Casper Ruud har som mål å spille seg til en plass i Grand Slam i 2017, og med nåværende plassering er det en reell mulighet at dette er mulig.

Oppvekst

Casper ble født 22 desember 1998, og er som tidligere nevnt sønn av tennisstjernen Christian Ruud og mamma Lele. Sammen har de tre barn, Casper, Charlotte og Caroline.

I 2014 flyttet Ruud fra venner og familie til Alicante, Spania for å ta satsningen til et nytt nivå. Her  trener han med sin far, Christian Ruud og treneren Pedro Rico.

Støtteapparat

Casper Ruud har et stort støtteapparat rundt seg og blir godt ivaretatt. ‘Team Casper’ ble offentliggjort 1. januar 2015 og består av trener Pedro Rico fra Spania, Øivind Sørvald som jobber med teknikk og analyse, pappa Christian Ruud, to fysikk trenere og manager Venke Aure.

Det internasjonale managementselskapet IMG tar deg av det sportslige internasjonalt. Team Casper er i følge manager Aure i hovedsak finansiert av seks sponsorer og har et årlig budsjett på 2 millioner kroner.

Fremtid

Finalen i Norwegian Open i november i år ble en skuffelse for Casper, men den gode nyheten er at han er klar for Australian Open i januar 2017. Dette blir første gang Norges stortalent får spille kvalifisering til en av de prestisjefylte Grand Slam-turneringene på seniornivå, som det kun er fire av i året.

Aus Open Melbourne 2017

I følge pappa, Christian er en tennisspiller i snitt på topp som 27-åring. Casper er fortsatt ung og har mange oppturer og nedturer foran seg. Men han har ett mål for øyet: å bli best i verden.